По време на печене на пода на кухнята попада вода
Решение
Причина: използване на твърде много вода при готвене на малко парче месо в голяма тава. Водата се изпарява твърде бързо и парчето се изсушава при печене.
Използвайте малка тава за печене или подходящ за фурна съд, който съответства на размера на печеното.
Или поставете печеното на решетката и поставете съд със същия размер в тавата под печеното за събиране на соковете.
По желание: Добавете малко вода, не повече от 200 - 400 ml. Не добавяйте повече вода по време на печене.
Използването на горещ въздух по време на печене предизвиква по-голямо изпаряване.
Циркулиращият горещ въздух създава повече пара във вътрешността на фурната. При използване на горещ въздух за готвене продуктите също така се изсушават повече.
При приготвяне на ястия, които отделят голямо количество влага, използвайте топлината от горния и долния нагревател.
Беше ли полезна тази статия?
Свързани статии
- Символи и функции на фурна или готварска печка AEG
- Охлаждащият вентилатор на фурната работи непрекъснато
- Как да използвате функцията за пица на вашата фурна AEG?
- Как да използвате функцията Sous Vide на парова фурна AEG?
- Как да печете с парова фурна AEG?
- Как да използвате настройката за регенериране на пара на вашата парова фурна AEG
- Готвене на пара – как да използвате парова фурна AEG?
- Как да използвате Steamify® на Вашата парова фурна AEG?
- Функция за самопочистване на фурната с пара
- Във вътрешността на фурната и на вратичката и между стъклените панели се събира конденз/ вода/ влага